MG MGB 1970

Mijn naam is Tjeerd van der Meer (geb. in 1951) en woon in Oentsjerk.

Deze MG MGB, British Racing Green heb ik in 1994 gekocht en in de loop van de jaren gerestaureerd. Betreft een zgn ‘splitbumper’. Nadere bestudering wees uit dat dit alleen in het modeljaar 1970 (9/69 – 9/70) is toepast. Dit is in combinatie met een ander stuurwiel met gaten in de spaken en voorzien van een aparte losse stuurbadge. De claxon aan richtingaanwijzerhandle en nog één van de laatste aluminium motorkappen.
Totaal: 11.841 stuks met splitbumper (7951 cabrio en 3890 GT’s).
Betreft de chassisnummers 187170 – 218651. Mijn B heeft nummer: 203376. Redelijk zeldzaam. Bij evenementen kun je ze meestal op één hand tellen. Het heeft geen meerwaarde maar is wel leuk.

Aardig detail:
Volgens het geboortebewijs, opgevraagd bij British Motor Heritage, is mijn MGB gebouwd op mijn 19e verjaardag. Dus zijn we tegelijk jarig.

Lidmaatschap:
Ik ben vanaf januari 2000 lid (nr. 89) van de KCF. Moet eerlijk bekennen dat ik niet zo vaak aan de activiteiten deelneem. Vaak valt dit samen met een activiteit van de MG Club.
Daarnaast ben ik niet zo van het achter elkaar aan rijden. Liever via geschreven route of nog liever ‘bolletje-pijltje’ en je eigen snelheid bepalen.
Uiteraard ben ik ook lid van de MG Car Club Holland waarvoor ik vijf jaar lang regiocoördinator ben geweest voor Regio noord: Friesland, Groningen en Drenthe.

Meer info
Wil je meer zien van mijn MG perikelen, bezoek dan eens mijn fotosite:  https://tjeerdvandermeer-mgb.jimdo.com/

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Vanwege spambots dient u eerst een som uit te rekenen alvorens u een reactie kunt plaatsen. *